Dumnezeu lucrează prin prieteni: 98 de ghiozdane cu rechizite de la Parohia Irești și St Paraskeva Orthodox Charity

La începutul lunii, Asociația „Sfânta Ecaterina – Cel ce dă, lui își dă”, a Parohiei din Irești, județul Vrancea, a încheiat distribuirea a 98 de ghiozdane cu rechizite pentru copiii din Irești și din alte 10 localități vecine. Acțiunea a fost posibilă printr-o strângere de fonduri pe Facebook realizată cu ajutorul Saint Paraskeva Orthodox Charity, organizația ortodocșilor români din America.

La sfârșitul verii, Părintele Ionel Miron, parohul din Irești, a fost impresionat de cei șase copii dintr-o familie monoparentală din localitate. Într-o zi, cei mici au plecat la cules de nuci în speranța că banii obținuți din vânzarea lor îi vor ajuta să-și cumpere rechizite.

Așa s-a născut proiectul de sprijin pentru acești copii. „Dumnezeu lucrează prin dumneavoastră, prietenii noștri de suflet”, a afirmat Părintele Paroh Ionel Miron într-un video distribuit pe Facebook.

„Ce poate fi mai frumos decât să vezi lumina din ochii copiilor care se vor bucura, pentru că au cu ce să meargă la școală, au ce să scoată pe bancă, iar acasă au cu ce să-și facă temele?”, a adăugat el.

Fiecare ghiozdan distribuit a conținut toate materialele necesare pentru activitățile din sistemul național de învățământ. Valoarea totală a rechizitelor oferite a fost de peste 30.000 lei.

Au primit ghiozdane toți copiii care sunt membri în Corul Parohiei Irești și frații acestora. „Avem în cor copii din 11 localități”, spune Părintele Ionel Miron.

Rechizitele și materialele primite de copii le vor fi utile acestora atât pentru școală, cât și pentru activitățile desfășurate în cadrul parohiei, care le oferă lecții de chitară, de canto, de limba engleză, ateliere de creație și meditații la Istorie, limba română și limba germană.